Dacă vrei să știi cum să aerisești caloriferul și să înțelegi totul despre aerisirea caloriferelor, ai ajuns în locul potrivit în video-ul pe care urmează să-l vezi.
► Aboneaza-te la Newsletter gratuit: https://blogdeinstalatii.ro/abonare/
O să-ți arăt cum să aerisești caloriferele pas cu pas. Te rog să nu aerisești caloriferele până nu vezi acest video până la final și o să îți spun și de ce.
Este ușor să vezi cum să scapi de aerul din calorifer, pentru că te uiți la un video pe YouTube despre cum aerisim un calorifer, cum este video-ul acesta, și așa poți să înveți.
Dar sunt mulți oameni care îmi scriu după ce au făcut aerisirea caloriferelor, pentru că centrala nu mai merge sau au alte probleme.
Așa că ce voi face astăzi este să îți arăt întregul proces, astfel încât să nu ai aceste probleme. Ce să faci înainte de a aerisi caloriferele? Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te uiți la centrala termică și să verifici dacă presiunea este scăzută.
La presiuni mai mici de 0,8 bari, centrala se poate opri și nu mai funcționează. O presiune normală este între 1 și 2 bari. Verificăm presiunea la centrală și încărcăm cu apă până la 1 – 1,5 bari.
Apoi ne asigurăm că centrala este oprită și nu funcționează pe încălzire. Mergem la calorifer pentru a face aerisirea caloriferelor corect.
De ce să aerisești caloriferele?
Motivul principal este că uneori avem un calorifer rece în partea de sus, iar asta înseamnă că aerul s-a acumulat și trebuie eliberat.
Când scoatem aerul din calorifere, circuitul de încălzire pierde presiune, așa că trebuie să încărcăm cu presiune din nou.
Cu ce aerisesc caloriferul?
În primul rând, o să-ți arăt cum facem aerisirea caloriferelor și apoi îți arăt cum verifici anumite părți pentru a evita alte probleme.
Primul lucru de care avem nevoie este o cheie de aerisit caloriferele. Apoi o cârpă sau un prosop. E bine să mai avem și un pahar pentru apa care va curge.
Căutăm punctul pe unde curge apă de la calorifer și ne uităm să fie orientat în jos, să nu sară apa pe perete.
Putem folosi și o șurubelniță în loc de cheie, dar e mai bine să nu folosești șurubelnița la aerisirea caloriferelor, pentru că poți deteriora aerisitorul.
Ce vrem să facem mai departe este să deschidem cu grijă aerisitorul caloriferului. Trebuie să fim atenți când deschidem, pentru că poate să sară apă fierbinte.
E nevoie să avem o cârpă la îndemână, fiindcă va curge apă de acolo. Deschidem aerisitorul până când iese aerul din calorifere, iar când începe să curgă apă, îl închidem la loc.
Probleme cu aerisirea caloriferelor pot apărea dacă nu completăm presiunea la centrala termică după aceea. Ce trebuie să facem mai departe este să ne uităm la centrala termică.
Dacă am aerisit caloriferele, s-ar putea ca centrala termică să nu mai funcționeze din cauza presiunii scăzute. Ne uităm la manometrul centralei ca să vedem dacă este presiune scăzută.
Multe centrale termice nu mai funcționează dacă presiunea este sub 0,8 bari. E o măsură de siguranță, pentru că dacă funcționează fără apă, se poate supraîncălzi.
Presiunea centralei termice ține de întreținere centrală termică. Putem să creștem presiunea în centrala termică de la robinetul de încărcare al instalației, de obicei aflat sub centrală.
Învârtim ușor de el și creștem presiunea în centrală la 1 – 1,5 bari.
Dacă ai încărcat prea mult și a trecut peste 2 bari, nu îți face griji. Poți să scazi presiunea din centrală prin aerisirea unui calorifer.
Aerisim doar un calorifer dacă vrem să reducem presiunea, dar fii atent să nu lași prea multă apă să iasă. La calorifere pot exista și alte probleme, iar unele nu se rezolvă doar cu aerisirea caloriferelor. Te-am învățat în acest video cum să aerisești caloriferele ca să eviți orice calvar legat de calorifer rece.
Dacă îl găsești folositor și valoros, apasă acum pe Like și abonează-te la Canal. Apreciez asta foarte mult.
⏰ Cuprins ⏰
0:00
⚡️ Subscribe: https://www.youtube.com/channel/UCvbxtZXxpEEIMxNH2IE7uwA?sub_confirmation=1
⚡️ Alatura-te: https://www.youtube.com/channel/UCvbxtZXxpEEIMxNH2IE7uwA/join
⚡️ Ma gasesti pe Facebok: https://www.facebook.com/blogdeinstalatiiro/
⚡️ Citeste blogul: http://blogdeinstalatii.ro/
➡️ Aboneaza-te: https://blogdeinstalatii.ro/abonare/
#aerisirecalorifer #calorifer #blogdeinstalatii
Sa NU ❌ Aerisesti Caloriferul [Vezi Asta Inainte] preluat pe canalul YouTube - Blog de Instalatii (Cosmin)